Header

MetteDen første i rækken til at fortælle om sin hudpleje er treogtyve år gammel. Hun bor i Aarhus og studerer på journalisthøjskolen. Hun driver til dagligt bolig bloggen chaoticharmony.dk. Udover at blogge er hun også den ene ud af to virkelig fantastiske piger som står bag designvirksomheden Atelier Aarhus. Det er naturligvis Mette Møller Hansen. Det var et stort sats for mig og spørge om hun havde lyst til at være med netop fordi hun er bolig blogger, men heldigvis havde hun lyst og det er jeg rigtig glad for.

Hvor ofte plejer du din hud? Det gør jeg hver morgen, lige når jeg står op og så igen om aftenen, inden jeg går i seng.

Hvor mange steps er der i din hudpleje-rutine når du har god tid og hvilke? Faktisk har jeg nok en meget, meget simpel plejerutine til min hud. Når jeg har god tid, ændrer min rutine sig ikke synderligt meget. Jeg bruger måske lidt længere tid på at massere min creme ind i huden og sprayer med thermalvand fra Avéne for at friske den lidt op, hvis jeg føler, den ser lidt ’træt’ ud. Jeg føler, min hud har det bedre, når den ikke bliver tilsat alt for mange kemikalier og produkter.

Hvor mange steps er der i din hudpleje-rutine når du har travlt og hvilke? Når jeg har travlt er der kun ét step i min rutine. Jeg smører min hud ind i Avène Tolerance Extreme Cleansing Lotion, som både fugter og renser min hud samtidig. Jeg bruger lige præcis dén lotion, fordi den indeholder meget få (jeg tror kun, det er syv) ingredienser, og det virker min hud til at være ret vild med.

Har du nogen problemer med din hud og i så fald hvilke? Ja, det har jeg, og derfor er min rutine nok også mere simpel end de flestes. Siden jeg stoppede på p-piller for omkring 2 år siden, fik jeg raget en hudsygdom til mig kaldet ’perioral dermatitis’. Det er hudproblemer, som stort set alle kvinder oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv. Jeg var mega oprevet over det, for jeg har aldrig haft skyggen af uren hud (heldige mig!). Efter flere frygtelige hududbrud, besluttede jeg mig for at skære gevaldigt ned på mine hudplejeprodukter, fordi jeg virkelig ikke kunne tåle noget! Derfor er Avéne tolerance extreme også en perfekt produktserie til mig.

Hvad gør du for at komme dine eventuelle hudproblemer til livs? Jeg har skiftet alle mine produkter ud, så de passer til det, min hud kan tåle – hvilket jo i bund og grund er så lidt som muligt. Udover det, så har jeg skiftet tandpasta, fordi den fremprovokerede frembrud til en tandpasta uden flour, og så har jeg skiftet min shampoo ud med en sulfatfri shampoo.

Har du nogensinde hørt om eller afprøvet et hudpleje-råd der enten ikke virkede for dig eller som forargede/undrede dig? Jeg har aldrig rigtig peelet min hud, som mange gør, primært fordi det er meget hårdt for den og får fuldstændig modsatte virkning hos mig. Jeg prøvede engang en kemisk peeling, som alle var vilde med på det tidspunkt. Det ødelagde min hud helt tosset, så det stoppede jeg hurtigt med igen!

Hvad er dit bedste tip til en smuk hud? Jeg passer meget på ikke at tilsætte for mange kemikalier til min hud. Huden er ikke skabt til det, og med fare for at komme til at lyde som en hippie, så kan huden sagtens klare sig selv, hvis vi lader den. Derfor: forsøg at brug så få produkter som muligt, og undgå hårde kemikalier som eksempelvis sulfat.

Hvilket produkt kan du ikke leve uden? Jeg kan ikke leve uden mine to Avéne produkter. Find dem her og her.

Hvilket produkt vil du ikke anbefale til andre? Åh, i og med at jeg ikke er så eksperimenterende med produkter, og at min hud er mere tosset end de flestes, så synes jeg virkelig, det er svært at svare på.

Hvad er dit næste hudpleje køb? Det kan vel ikke komme som nogen overraskelse, at det bliver mine elskede Avéne-produkter? ;-)

Har du et spørgsmål om din hud/hudpleje som du virkelig gerne ville kende svaret på? Jeg er stadig helt vildt forvirret over, hvor min hudsygdom kom fra. Den dukkede op fra den ene dag til den anden, og nu, cirka et halvt år efter, er det væk igen. Det er underligt, og hverken læge, hudlæge eller dermatolog har et svar på, hvad det skyldes, og hvad man præcist kan gøre ved det. Man skal bare ’teste hvad der virker på ens egen krop’.


I kan følge Mette på chaoticharmony.dk eller på instagram @chaoticharmonydk


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments