Mig og min hudpleje: Mette Møller Hansen

Tvangshandlinger

Processed with VSCO with 2 preset

Efter at jeg igår læste Anne Gadegaards indlæg om hendes 7 vaner som hun skulle gøre fik det mig til at tænke over mine egne tvangshandlinger som jeg selv udfører. Tvangshandlinger er noget som jeg føler mig tvunget til at gøre, selvom jeg ved at det ikke er nødvendigt. Tvangshandlinger og tvangstanker opstår typisk hos folk i tyve års alderen og det siges at 15-20% af befolkningen i Danmark har dette problem.

Hvis jeg kører hjemmefra og for eksempel skal i skole, handle ind eller til Sønderborg og shoppe, så tjekker jeg altid mindst tre gange om jeg har låst døren. Det er ikke noget med at jeg står ved døren og trækker i håndtaget tre gange. Når jeg har låst døren så sætter jeg mig ind i bilen, går ud af bilen og trækker i håndtaget, går ind i bilen, går ud af bilen og trækker i håndtaget og så kender i rutinen. Det gør jeg tre gange. Selvom jeg har gjort det tre gange kan jeg tit godt blive i tvivl om den virkelig er låst, så sjældne gange kører jeg hjem og tjekker.

En anden tvangshandling er at når jeg skal sove så skal alle døre lukkes undtagen døren indtil soveværelset. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men hvis nogen spørger så siger jeg at det er på grund af varmen. I know, dårlig undskyldning – men der går typisk heller ikke længe så får de sandheden og vide.

Min konklusion i dette indlæg er at hvis nogen af jer der læser med har tanker som Anne eller mig, så er det altså ikke pinligt og fortælle om. Jeg synes ihvertfald det er vigtigt at mine venner ved at jeg har disse tanker engang i mellem, så hjælper de mig nemlig med at kigge når jeg for eksempel skal låse døren. Og jeg vil faktisk mene at langt de fleste personer har en tvangstanke/handling på en eller anden måde – men det kan jeg kun antage.

Kilde: Sundhed.dk

   

4 kommentarer

 • Anon

  Der er altså en kæmpestor forskel på vaner som er ulogiske, og så tvangshandlinger og tvangstanker.

  Jeg skrev også til Anne omkring dette i går for at appellere til hendes fornuft og empati, i forsøg på at stoppe spredningen af misinformation. Noget der faktisk er yderst skadeligt for mennesker der er ramt af diverse psykiske lidelser.
  Bliver efterhånden oprigtig træt af den her slags situationer. Sidder her dagen efter min kommentar til hende (hvor hun tog den til sig, noget jeg ikke er vant til fra diverse bloggeres side) og så falder jeg over dette. For en person som mig der har kæmpet med både tvangdshandlinger og tvangstanker hele mit liv, så er det efterhånden, (pardon my french) ligesom at blive p*sset i hovedet. Så nej, bare fordi at folk kan lide at gøre rent, så har de ikke OCD og fordi at man har nogle særheder, og mærkelige tanker så har man ikke tvangstanker.
  For det er helt ekstremt hårdt at have alle disse ting imod en, og de er ikke små hyggelige spøjse karaktertræk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Morten Andreasen

   Hej Anon

   Jeg tager også din kommentar til mig, selvfølgelig. Det er derfor er der findes et kommentarfelt, så I har mulighed for at skrive til mig.

   Jeg føler ikke det er misinformation jeg kommer med.

   Det jeg har er tvangshandlinger og ikke tanker. Og jeg kan godt se det kommer til udtryk på en forkert måde i indlægget. I starten af indlægget inddrager jeg tvangstanker som en del af procenttallet og til slut i indlægget inddrager jeg tvangstanker igen i min konklusion om at jeg tror der er flere der går med tanker og handler uden de måske lige vil sige det til andre.

   Hvis du føler at jeg ikke har en lidelse, så ved jeg ikke hvad du så mener jeg har, for jeg har konsulteret min læge, som fortalte mig disse ting som jeg også slog op på sundhed.dk igår for at give mine læsere en kilde hvis de ville vide mere.

   Jeg er ked af hvis jeg har trådt nogen over fødderne, men det her indlæg har været mere til og fortælle folk åbent om at jeg nogengange gør disse ting.

   Du er selvfølgelig velkommen til at komme med et modsvar. Jeg siger ihvertfald tak for din kommentar, og jeg tager den til mig og jeg vil beklage rigtig mange gange.

   Jeg håber du har lyst til og læse med på bloggen hvis du falder over et indlæg, selvom mit indlæg her når ikke har givet dig det bedste indtryk.

   <3 Morten

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anon

   Det at du faktisk forholder dig til det jeg skrev og tager det til efterretning siger en del om dig som person, på den mest positive og styrkende måde muligt. Kan ikke nægte at jeg måske kommer til at forvilde mig hen til din blog igen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Morten Andreasen

   Det gør mig glad. Tak for din kommentar igen.

   Rigtig god dag. :-)

   <3 Morten

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig og min hudpleje: Mette Møller Hansen